Veel onderwaterleven gespot op Watervrienden-duikweekend in Zeeland

Vrijdag 12 mei is Duikteam Gemertse Watervrienden weer naar Zeeland afgereisd voor het traditionele duikweekend. Het is nog niet bij iedereen bekend, maar ook ons eigen land is een unieke duikbestemming. Boven water is dit niet altijd zichtbaar, maar ga je kopje onder dan kom je heel divers onderwaterleven tegen. Op de vrijdag is direct een mooie duik gemaakt bij Zoetersbout, een toegankelijke duikstek bij de Oosterschelde. Je kunt daar duiken langs een sterk begroeide dijkwand met onder andere mooie kreeften en naaktslakken als vaste bewoners. ’s Middags stond de Zeelandbrug op het programma, een van de bekendste duikstekken in Nederland. Meer op diepte kom je harders en zeebaarzen tegen en kenmerkend zijn verder vooral de sepia’s. Uitvalsbasis was accommodatie “De Koebel” in Burgh-Haamstede, waar tussendoor de nodige rust genomen kon worden. De avondduik werd gehouden bij Gemaal Dreischor, waar ook veel onderwaterleven te zien was. Op zaterdag stonden de duikstek bij Flauwers Heerenkeet en het Frans Kokrif.  Met name dit laatste gebied, vernoemd naar de eerste duikondernemer in Zeeland, viel erg in de smaak. Ook in de smaak bij de duikers viel de barbecue, die op zaterdagavond werd gehouden.

Zondag ging het duikteam naar de Anna Jacobapolder. Je ziet er krabbetjes, steenslijmvisjes en nog veel meer. Het is de duikers gelukt om mooie foto’s te maken onder water. Kortom: een geweldig duikweekend met schitterend weer. Kijk voor meer informatie over het actieve en gezellige duikteam, voor jong en oud, op www.gemertsewatervrienden.nl

Op de foto: de zeeanjelier is de grootste anemonensoort die in Zeeland voorkomt, met een omvang van rond de 20 centimeter.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties