Verbouwing voor opvang bijna klaar

Vóór de zomer is de verbouwing van het pand, waarin vroeger de voormalige Praktijkschool van het Commanderij College en eerder een landbouwschool huisde, klaar voor de opvang van vijftig tot zestig Oekraïense vluchtelingen. Medio juni zou het pand aan de Pater van den Elsenstraat klaar moeten zijn.

In december van het afgelopen jaar maakte de gemeente Gemert-Bakel bekend dat het naast de huidige opvangplekken in Elsendorp, Milheeze en twee locaties in Gemert nog een extra tijdelijke opvangplek zou inrichten. In heel Nederland zijn extra plekken nodig om de stroom vluchtelingen uit het in een oorlog met Rusland verwikkeld geraakte Oekraïne te kunnen opvangen.

Woningbouwstichting Goed Wonen gaat het pand aan de Pater van den Elsenstraat beheren. De verbouwing van de voormalige school gebeurt ook onder toezicht van Goed Wonen. In het ene deel van het pand komen appartementen met eigen voorzieningen zoals keuken en sanitair. In het andere gedeelte van het gebouw komen studio’s van 25 tot 30 vierkante meter groot met daarbij enkele gezamenlijke voorzieningen.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties