Verkeersexamen in de sneeuw: bijzonder

Waarschijnlijk is het de eerste keer geweest dat scholieren van Gemert-Bakel het Praktisch Verkeersexamen door een witte deken van sneeuw moesten afleggen.

Het gezegde ‘Maart roert zijn staart’ deed het goed dit jaar. Op 30 maart was het nog mooi weer om het Praktisch Verkeersexamen in Gemert te fietsen, maar donderdag 31 maart viel de natte sneeuw met bakken uit de lucht. De kinderen van Elsendorp werden door postende ouders naar Gemert gebracht en hun fietsen met een paardenwagen. De Elsendorpse kinderen hoefden dus alleen maar door de sneeuwbui hun route van het Praktisch Verkeersexamen af te leggen.

Op 1 april waren de kinderen van Bakel en Milheeze aan de beurt. Zij moesten in een witte wereld hun examen afleggen. Niet voor niets is het gezegde: ‘April doet wat hij wil’. Gelukkig bleef de sneeuw alleen maar in het openbaar groen liggen en waren de wegen wel schoon.

Op donderdag 31 maart werd ook nog het Theoretisch Verkeersexamen afgenomen. Buiten enkele herexamens waren dit keer geen kinderen die definitief gezakt waren voor het examen.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties