Verlenging subsidieregeling Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft komend jaar bijna 4 miljoen euro beschikbaar voor de instandhouding van erfgoed. De provincie hecht veel belang aan het behouden en beleefbaar maken van Brabants erfgoed, wat bijdraagt aan een levendig Brabant voor zoveel mogelijk inwoners. De bijdrage voor de restauratie wordt verdeeld over religieus, industrieel en militair erfgoed en kastelen en landgoederen, volgend uit de gekozen vier verhaallijnen van de provincie: Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant.

Het meeste geld wordt besteed aan het restaureren van rijksmonumenten. Daarnaast investeert de provincie € 50.000 euro in het onderhoud van molens en € 35.000 in eco-archeologisch onderzoek. De periode voor het indienen van subsidieaanvragen voor restauratie van rijksmonumenten loopt van 18 oktober tot en met 22 oktober 2023. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De aanvrager is de eigenaar van het rijksmonument.

De volledige regeling is te vinden via lokaleregelgeving.overheid.nl (Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant 2016) of neem contact op met de gemeente Gemert-Bakel.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties