VIER TIPS VOOR BEGINNENDE BEURSHANDELAARS DIE ECHT KUNNEN HELPEN

De meeste mensen stellen uitstelgedrag als het gaat om beleggen op de aandelenmarkt. Het is uitstekend dat u een van de weinigen bent die daadwerkelijk probeert hun gedachten in daden om te zetten. Nu je hebt besloten om te gaan duiken, is het volgende dat je meestal doet, is het online zoeken naar tips en eventueel de AEX verwachting. Hoewel er inderdaad enkele betrouwbare online portals zijn met kwaliteitsberichten over beurstips voor beginners, zijn de meeste van het is niet erg nuttig voor iemand die nieuw is in aandelenhandel. Bij de onderstaande tips zal dit hopelijk wel het geval zijn. 

Begrijp de basisprincipes 

Als je eenmaal een kant hebt gekozen, is de volgende stap bij het beleggen op de aandelenmarkt om de basis goed te krijgen. Probeer meer te weten te komen over wat aandelen zijn, de timing van de aandelenmarkt, wie een effectenmakelaar is, hoe de markt beweegt, enz. om een algemeen idee over de markt te krijgen. In de poging om snel geld te verdienen, slaan de meeste beginners het leren van de basis vaak over. Maar als je niet op de hoogte bent van de basis, is het niet mogelijk voor je om je eigen handels-/beleggingsstrategieën op te bouwen. Ook bij crypto is dit overigens van belang, bijvoorbeeld door het Ethereum nieuws van vandaag door te nemen.

Blijf weg van de derivatenmarkt

Een andere waardevolle tips voor beleggen in interessante aandelen in Nederland voor beginners is om te voorkomen dat je in aandelenderivaten handelt. De derivatenmarkt bestaat voornamelijk uit futures en opties. Dit zijn contractuele aankopen met een vaste vervaldatum. De derivatenmarkt ziet er erg aantrekkelijk uit, omdat je met weinig kapitaal grotere aankopen kunt doen. Hoewel professionele handelaren regelmatig derivaten verhandelen, zijn ze niet voor beginners.

Selecteer een effectenmakelaar

Een van de belangrijkste beslissingen die je aan het begin van je handelsreis moet nemen, is het kiezen van een effectenmakelaar. Er zijn verschillende effectenmakelaars in Nederland en de selectie kan moeilijk zijn voor beginners. Focus op factoren zoals de reputatie van de makelaar, handelsportaal of software en makelaardij om een beslissing te nemen. Besteed speciale aandacht aan de makelaardij, aangezien je deze moet betalen, ongeacht of je winst of verlies maakt op een transactie. De makelaardij kan een vast bedrag zijn of een percentage van de handelswaarde. Dit is vooral belangrijk voor aandelenhandelaren, omdat de bemiddeling van meerdere transacties erg snel oploopt.

Vermijd het gebruik van de margefaciliteit

Gebrek aan kapitaal is een van de meest voorkomende problemen voor beurshandelaren. Om handelaren met dit probleem te helpen, bieden effectenmakelaars nu de margefaciliteit aan. Zo kan een broker je een marge van 5 keer op je vermogen geven. Transacties die met marge zijn geplaatst, moeten echter over het algemeen worden afgerond voordat de markt op dezelfde dag sluit. Hoewel de margefaciliteit gunstig kan zijn voor professionele handelaren, moeten beginners deze niet gebruiken, omdat dit tot ernstige verliezen kan leiden. Handel alleen met het kapitaal dat je hebt en gebruik de margefaciliteit nadat je enige ervaring hebt opgedaan.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties