Vijf aanhoudingen en tien doorzoekingen bij drugsonderzoek

De FIOD heeft afgelopen maandag vijf verdachten aangehouden en tien doorzoekingen verricht in een onderzoek naar de productie van synthetische drugs en verzekeringsfraude. Het gaat om vier mannen (33, 35, 39 en 56 jaar) en een 57-jarige vrouw uit de gemeenten Eindhoven, Helmond en Heeze-Leende. De politie Eenheid Oost-Brabant heeft bijstand verleend.

Er zijn doorzoekingen verricht in tien woningen en bedrijfspanden in Mierlo, Eindhoven, Helmond en de gemeenten Heeze-Leende en Gemert-Bakel. Daarbij is beslag gelegd op onder meer administratie, 90.000 euro contant geld, dure horloges, cryptotelefoons en voor een half miljoen aan auto’s en onroerend goed. Ook is een vuurwapen gevonden.

Het onderzoeksteam vermoedt dat er sprake is van georganiseerde handel in en productie van synthetische drugs. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat vier van de aangehouden verdachten zich bezig hielden met verzekeringsfraude. De vier worden ervan verdacht opdracht te hebben gegeven om auto’s in het hogere segment in brand te steken en aanrijdingen in scène te zetten, waarna ze claims indienden bij verzekeraars.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties