Vluchtelingen in Deken van den Heuvelschool

De voormalige ambachtsschool aan de Pater van den Elsenstraat in Gemert wordt beschikbaar gesteld voor de opvang van vijftig tot zestig vluchtelingen uit Oekraïne. Eerst moet de school wel verbouwd worden. De verwachting is dat in maart daarmee een begin kan worden gemaakt. Volgens planning moet die verbouwing nog voor de zomervakantie worden afgerond, zodat de eerste vluchtelingen er dan hun intrek in kunnen nemen.

In Gemert-Bakel worden op verschillende plekken al oorlogsvluchtelingen opgevangen. Dat is het geval in de voormalige pastorieën in Elsendorp en in Milheeze, in een aantal appartementen aan de Drossard de la Courtstraat in Gemert en in een pension aan Het Gelind.

Ook voor de opvang van asielzoekers zijn in Gemert-Bakel plannen in de maak. Er komt nu een onderzoek naar mogelijke locaties voor de kleinschalige opvang van vluchtelingen op verschillende plekken binnen deze gemeente. De gemeenteraad heeft het college van B en W daartoe opdracht gegeven tijdens een extra raadsvergadering vorige week.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties