Vooraankondiging nieuwe maatwerkregeling in 2023

Ook tegemoetkoming energiekosten hogere inkomens

Vanaf mei van dit jaar hebben inwoners van Gemert-Bakel met een inkomen onder de 120% van het netto sociaal minimum, een eenmalige energietoeslag (kunnen) ontvangen.

Gemeente Gemert-Bakel wil ook gezinnen met een hoger inkomen helpen met een financiële tegemoetkoming op maat. De maatwerkregeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die geen recht hebben op de eenmalige energietoeslag, omdat ze een te hoog inkomen hebben.

De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren bereiden deze regeling nu  samen voor. Aanvragen kan naar verwachting vanaf 1 januari 2023.

Meer informatie

Lees alle informatie over de tegemoetkoming energiekosten op onze website www.gemert-bakel.nl en zoek op: eenmalige tegemoetkoming energiekosten. Wij maken binnenkort in het Gemerts Nieuwsblad, op onze website en via sociale media bekend wanneer je de maatwerkregeling kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Houd deze kanalen dus in de gaten als je hierover meer wilt weten. Aanvragen is nu nog niet mogelijk!

Heb je nu al moeite met rondkomen? Dan is er ook hulp!

Maak een afspraak voor het financieel spreekuur in het gemeentehuis. Bel met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3). Je kunt ook mailen naar hbb@gemert-bakel.nl.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties