Voorbereiden op opvang Oekraïense vluchtelingen

Zaterdag 12 maart hesen we de Oekraïense vlag voor het gemeentehuis, als symbolisch teken van onze solidariteit met de mensen uit Oekraïne. Inmiddels hebben we ook drie locaties beschikbaar, waar we Oekraïners die vluchten kunnen opvangen.

De gemeenten in De Peel willen samen opvang bieden aan zo’n vijfhonderd Oekraïense vluchtelingen. Voor Gemert-Bakel betekent dat zo’n vijftig tot tachtig plekken. Als gemeente trekken we op met woningcorporatie Goed Wonen Gemert, die het opvangaanbod coördineert en regionaal afstemt.

Opvangplekken

We maken de pastorie in zowel Elsendorp als Milheeze en een aantal appartementen aan de Drossard de la Courtstraat in Gemert gereed voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De pastorieën stonden leeg met het oog op tijdelijke verhuur tijdens de herontwikkeling van deze locaties. De woningen aan de Drossard de la Courtstraat worden op termijn gesloopt. Op al deze plekken is snel opvang mogelijk. 

Hulp aanbieden

Directe buurtgenoten zijn eerder bijgepraat. Zij dragen het initiatief een warm hart toe. Ook het aanbod voor hulp is hartverwarmend. Op lijstje.nl/gemert zie je wat Goed Wonen Gemert nog nodig heeft om de opvangplekken goed in te richten. Op onze website staat op de pagina Situatie Oekraïne een overzicht van waar je terecht kunt als je iets wilt doen of weten. Deze pagina werken we continu bij. 

Bron: Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties