WAAROM MOET JE BESLIST SOKKEN DRAGEN? 

Je vraagt je misschien af waarom we sokkenverslaafden zijn geworden of waarom we net zoveel van sokken zijn gaan houden. De voordelen van het dragen van sokken gaan verder dan het comfortabel maken van je voeten. In feite zijn sokken belangrijk, ongeacht wie je bent of wat je doet. Gelukkig kun je dames- en herensokken van hoge kwaliteit in verschillende vormen, maten, kleuren en patronen, zodat je het meeste uit de dagen waarop je sokken draagt, kunt halen. In principe moeten dit eigenlijk alle dagen zijn, zoals je hieronder kunt lezen is het namelijk van belang om bijvoorbeeld Falke sokken te dragen. 

Gesloten neus
Allereerst: als je schoenen met gesloten neus draagt, zou je sokken moeten dragen… GEEN excuses. Door op blote voeten in je schoenen te lopen, nodig je ziektekiemen, blaren en zelfs mogelijke bloed- en zweetvlekken in de zolen uit. Dit resulteert meestal in een nare geur die nooit lijkt weg te gaan en geloof ons, die misdaad wil je niet begaan. Het doorgeven van sokken heeft ook de neiging om verschillende voetproblemen te veroorzaken, waaronder een stijging in gevallen van voetschimmel, dus zorg ervoor dat je je voeten beschermt met sokken!

125 duizend zweetklieren
Met 125 duizend zweetklieren aan de onderkant van elke voet, is het belangrijk om sokken van hoge kwaliteit te dragen die al dat zweet kunnen helpen beheersen, omdat zweet de huid kan verzachten en voeten kwetsbaarder maakt voor blaren en verwondingen. Online vind je bijvoorbeeld een voorraad goed ontworpen en hoogwaardige gewatteerde sokken gemaakt van merinowol. Dit helpt vocht onder controle te houden om je voeten droog, gelukkig en gezond te houden. Merinowol is een zachte en ademende stof die niet alleen helpt om vocht te beheersen, maar ook om je voeten warm te houden in de winter en koel in de zomer, zodat je het hele jaar door sokken kunt dragen en toch comfortabel bent! Desondanks hoef je niet beslist voor merinowol sokken te kiezen, ook exemplaren van andere materialen zijn over het algemeen zeer geschikt.

Demping
Als je sokken zoekt, wil je er ook een met een beetje demping maar niet te veel om je voeten comfortabel in je schoenen te houden. Natuurlijk hangt de hoeveelheid vulling of demping van je sok af van je kleding en persoonlijke voorkeur, maar gewatteerde sokken helpen de huid en zachte weefsels van de voeten te beschermen en verminderen ook de belasting van de voeten door druk en stoten.

Voordelen
Inmiddels weet je dus al waarom het zo belangrijk is om sokken te dragen om je voeten als je schoenen met een gesloten neus aan doet. Dit komt dus vooral doordat de sokken bescherming bieden aan zowel je voeten als je schoenen. Ziektekiemen, blaren en vlekken kunnen door de sokken normaliter niet ontstaan. Daarnaast vermindert de stress op je voeten ook als je sokken draagt en kunnen ze vocht beheersen. In de koude wintermaanden zullen de sokken er ook nog eens voor zorgen dat je voeten lekker warm blijven.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties