Waarom zouden wij betalen voor een busstation in Eindhoven?

Eindhovens burgemeester Jeroen Dijsselbloem wordt in Gemert-Bakel op het matje geroepen. De politiek wil van hem weten waarom de gemeente 1,5 miljoen euro zou moeten meebetalen aan een busstation in zijn stad, terwijl onze inwoners op weg daarheen vaak in de file staan.

Het steekt Gemert-Bakel behoorlijk dat er wel veel geld wordt uitgetrokken om de mobiliteitsproblemen in het hart van de regio-Brainport op te lossen. Het gaat dan om 1,6 miljard euro, waar de plattelandsgemeenten ook nog eens fors aan moeten bijdragen. Maar er gebeurt vrijwel niets aan de verkeers- en vervoersproblemen waar de dorpsinwoners al sinds jaren vrijwel dagelijks mee worden geconfronteerd.

In een recent regionaal overleg van de 21 Brainport-gemeenten bleek dat bij zes de weerstand zo groot is, dat het maar de vraag is of die gemeenteraden zullen instemmen met de verkeersplannen. Zo liggen de provinciale plannen om de doorstroming te verbeteren op de autoweg N279 – van Veghel via Helmond naar Asten – al weer enige tijd in de prullenmand.  Ook plannen om een ander knooppunt aan te pakken, de Beekse Brug in Laarbeek, komen maar niet van de grond.

Daarnaast is de busverbinding van Gemert-Bakel zowel met Eindhoven als Boxmeer in oostelijke richting vrij wankel. De afgelopen tijd vielen er met de regelmaat van de klok bussen uit als gevolg van personeelsproblemen bij busvervoerder Hermes.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties