WAT VIND JIJ VAN DEZE TRENDS IN DE TASSENWERELD?

Het is altijd een komen en gaan van trends. Zo is er in de mode altijd weer iets anders trendy qua kleding, maar natuurlijk ook qua tassen. Veel mensen kiezen ervoor om een zwart of bruin exemplaar te kopen, wat best valt te begrijpen. Dit is namelijk een veilige optie. Toch kan het ook hartstikke leuk zijn om juist te kiezen voor een tas die je in een modeblad of -website hebt zien staan. Zo zul je helemaal mee kunnen gaan met de laatste trends en blijf je hartstikke hip. Hierbij kun je onder meer denken aan de onderstaande trends. 

Transparant 
Zwarte of bruine tassen zullen nooit niet in de mode zijn, maar inmiddels kun je ook zeker kiezen voor een boodschappentas die doorzichtig is. Met deze trend zal het dus onmogelijk worden om even iets te verstoppen in je tas, maar het zal je look wel echt helemaal af maken. Transparant is namelijk hartstikke in, ook bij de kleding. De doorzichtige tassen worden normaal gesproken geproduceerd van een transparant soort pvc, wat de bags een minimalistische stijl geeft. Veel verschillende tassen zijn hier al van gemaakt, zelfs heuptasjes en portemonnees.

Riet
Daarnaast wordt riet en haakwerk al steeds meer gebruikt in de modewereld de laatste jaren, wat ook geldt voor de tassen. Bij riet zul je al snel denken aan een maand wat toch best wel een negatief imago heeft, maar toch kun je met dit veel materiaal nog veel meer. Zo kunnen tassen gemaakt worden van riet, wat echt heel mooi kan zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een crossbody tas van riet? Je krijgt van dit soort tassen een beetje het gevoel dat ze eigenlijk helemaal niet afkomstig zijn uit Nederland maar je ze hebt gekocht op vakantie.

Rond
Je zult naar alle waarschijnlijkheid al veel rechthoekige tassen in je kledingkast hebben liggen, maar als het goed is heb je hier ondertussen ook al ronde exemplaren aan toegevoegd. Tassen in deze vorm zijn namelijk heel erg populair op het moment. De trend is soort van afkomstig vanuit Bali, waar het zonnetje altijd schuint. Hier zijn de ronde tassen namelijk hartstikke populair, wat inmiddels dus ook het geval is in Nederland. Zo kun je kiezen voor een crossbody tas gemaakt van riet in een ronde vorm, maar je kunt ook een ronde portemonnee van een ander materiaal aanschaffen. De keuze is hierbij echt reuze!

Zoet
Veel Nederlanders houden van zoet eten. Met name snoepjes zijn hierbij hartstikke populair. Toch zie je zoet niet alleen in het eten verschijnen, want ook tassen beginnen steeds zoeter te worden. Niet qua smaak natuurlijk, want het is niet verstandig om in een tas te bijten. Ze worden juist zoet qua uiterlijk. Dit is met name het geval bij de kleinere exemplaren die je perfect kunt gebruiken in de zomer. Hierbij kun je onder meer denken aan een traditionele handtas in een zoete kleur, maar ook aan zo’n veelzijdige crossbody tas. Vooral pastelkleuren worden veel gebruikt bij deze trend.

Fannypack
Fannypack, beltbag, heuptas, bumbag: het heeft allemaal verschillende namen, maar dit tasje is populairder dan ooit. Je kunt zo’n heuptasje op diverse manieren dragen. Zo is dit mogelijk om de middel op diverse hoogten, maar je kunt de tas ook dwars over je schouder dragen als een soort crossbody. De fannypack heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere tassen. Zo heb je je handen vrij, terwijl je ook geen last hebt van hengsels die constant van je schouder zaken. Ook zal een heuptas niet aan je rug trekken zoals een rugtas, terwijl het ook niet tegen je been zal slaan.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties