Water Natuurlijk grootste partij bij Waterschapsverkiezingen

Op 15 maart waren de waterschapsverkiezingen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Op 16 maart heeft dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas de voorlopige verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Volgens deze voorlopige uitslag haalt Water Natuurlijk 8 zetels en de BBB 7 zetels. De andere nieuwkomer, Partij voor de Dieren, behaalt 2 zetels. Ruim de helft van de inwoners van het werkgebied van Aa en Maas (52,3%) heeft gestemd.

De komende dagen worden alle stemmen verwerkt en gecontroleerd. Op donderdagochtend 23 maart maakt de voorzitter van het bestuur van het Waterschap Aa en Maas, dijkgraaf Mario Jacobs, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve uitslag bekend. We kennen dan ook de namen van de nieuwe algemeen bestuursleden. De uitslag is dan te vinden op www.aaenmaas.nl/verkiezingen.

Het algemeen bestuur van Aa en Maas bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Vier leden (voorheen waren dit er zeven), de zogenaamde geborgde zetels, staan vast. Dit zijn twee leden namens natuur en twee namens agrariërs. De 26 andere leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen.

Bron: Waterschap Aa en Maas

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties