Weer kerststal bij de Sint Jan

Kerstmis komt steeds korter bij. Dat betekent ook dat de Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert weer aan de slag gaat om de kerststal bij de Sint Jan op te bouwen. Het is een traditie waar zij graag hun schouders onder zetten. De bouwactiviteit start op woensdag 30 november. Peter Oostenbach, president van de broederschap: “Dit jaar zal het voor de bezoekers weer als vanouds mogelijk zijn om door de kerststal te wandelen. Ook zullen de os en ezel er weer bij zijn. De afgelopen twee jaar was dat helaas niet mogelijk. En de schapen lopen weer op het grasveld naast de stal. We hopen zo weer een goede bijdrage te leveren aan een mooie kerstsfeer in het Gemertse centrum”.

Het eerste weekend zullen er nog geen beelden en dieren in de kerststal zijn. Hiermee wordt gewacht totdat Sinterklaas weer het land verlaten heeft.

In de kerststal staat ook dit jaar weer een knikengel en een melkbus, waarin de bezoekers een gift kunnen doen aan het goede doel. Voor de komende twee jaar heeft de Onze Lieve Vrouwe Broederschap ervoor gekozen om de hele opbrengst van de collecte te doneren aan de Stichting De Wensboom. De Wensboom bestaat al sinds 2006. De stichting wil vooral de ouders van kinderen uit minder bedeelde gezinnen bereiken, die tijdens de feestmaand (sinterklaasfeest en Kerstmis) een extraatje goed kunnen gebruiken. Zeker nu in deze gezinnen de gestegen kosten van levensonderhoud en energie het vaak niet toe laten om voor de feestdagen cadeautjes voor de kinderen te kopen. Kinderen tot en met 13 jaar uit deze gezinnen mogen maximaal vijf wensen indienen, waarvan de stichting er minimaal één probeert te realiseren.

De broederschap hoopt natuurlijk op veel gulle gevers, zodat de Wensboom ook voor deze kinderen een fijn kerstfeest kan realiseren.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties