Weer nieuw verzamelalbum over Gemert

Het eerste boek ‘Historisch Gemert Verzamelalbum’ was al een succes: de plaatjes die vanaf september 2021 in de supermarkt van Jumbo aan het Pastoor Poellplein gratis bij de boodschappen werden gegeven, vlogen de winkel uit en een levendige ruilhandel ontstond in de tijd erna.

Toen een tijdje geleden Jumbo een verzoek voor een nieuw boek deed aan heemkundekring, de samensteller van dat boek, meende die dat het niet mogelijk was: ze hadden immers al de beste plaatjes uit het verleden gebruikt. Tot Paul Verhees een lumineuze inval had: veel straatnamen in Gemert hebben voor de mensen-van-nu een duistere oorsprong. En nu ligt er dus een nieuw boek in de Jumbowinkel en kunnen er weer plaatjes verzameld worden: ‘Straatnamen Gemert verklaard’!

Op donderdag 6 april 2023 hebben Paul Verhees en enkele andere leden van heemkundekring De Kommanderij, en Ted van Gestel, locatiemanager van de Gemertse Jumbo, het eerste boek aangeboden aan burgemeester Michiel van Veen. Omroep Centraal TV was aanwezig en heeft opnamen gemaakt. U kunt deze bekijken op onze website en YouTube.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 27 en 28 februari 19:30 uur.

Raadsvergadering 14 maart 19:30 uur.

Advertenties