Wens voor nieuw Macropedius op sportpark Gemert

Het college van B&W en het schoolbestuur geven de voorkeur aan nieuwbouw van de havo-vwo-afdeling van het Commanderij College, Macropedius, op het sportpark van Gemert. Nieuwbouw op de bestaande locatie aan de Sleutelbosch is minder wenselijk. De kosten voor de nieuwbouw worden op dit moment geschat tussen de 34 en 41 miljoen euro.

Naast de sporthal zou een bloemvormig onderwijscomplex van maximaal drie verdiepingen gebouwd worden. Dat zou wel betekenen dat een trapveldje en de skatebaan verdwijnen en dat verenigingsgebouw De 3-ster afgebroken wordt. De vogelvereniging, duivenclub en jeu-de-boulesvereniging moeten dan elders ondergebracht worden. Volgens woordvoerder Ben Maas zien deze een verhuizing vooralsnog niet zitten.

Als het Macropedius verhuist, dan komt er ruimte vrij voor woningbouw aan de Sleutelbosch. De komende maanden wordt de voorkeursvariant verder uitgewerkt en financieel onderbouwd. De resultaten worden eind september of begin oktober gedeeld met de gemeenteraad. Een concreet collegevoorstel over de nieuwbouw wordt in november ter goedkeuring aan de raad voorgelegd. (Lees meer in de komende editie van het Gemerts Nieuwsblad).

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Vredesconcert in de St. Janskerk 24 september 14:00 uur.

Commissievergadering 10, 11 en 12 oktober 19:30 uur.

Advertenties