Werkplaats autobedrijf in Gemert in de as

Vrijdagavond 22 juli werden de hulpdiensten rond 23.20 uur gealarmeerd voor een grote brand in de werkplaats van autobedrijf Van Schijndel aan de Molenrand te Gemert. De brand heeft de werkplaats grotendeels verwoest. Vanwege dreigend instortingsgevaar is het pand in de loop van de nacht gesloopt. 

Vanwege de omvang van de brand schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. Rond 00.50 uur werd het sein brand meester gegeven. In het pand werden voor zover bekend geen gevaarlijke stoffen opgeslagen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Bij het aangrenzende taxibedrijf Van Helvoort werd een wagen verplaatst om het risico op overslaan van de brand te verkleinen. Even dreigde het vuur over te slaan naar een naastgelegen woning, maar de brandweer wist dat te voorkomen. De bewoner werd wel geëvacueerd. Een parkiet overleefde de brand niet.

De brandweer zette vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers in om het vuur in Gemert te blussen. Bluswater werd uit de visvijver in de buurt gehaald. De Molenrand werd tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De brand werd ontdekt doordat de rookmelder in de naastgelegen woning afging.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 20, 21 en 22 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 29 juni 19:30 uur.

Raadsvergadering 6 juli 19:30 uur.

Raadsvergadering 13 juli 16:00 uur.

Advertenties