Woningbouw De Rips kan doorgaan

Zo’n 43 nieuwe woningen aan de Paterslaan, dat staat er voor de Rips op stapel. Vandaag heeft de Raad van State het beroep tegen het bestemmingsplan afgewezen. Daardoor is het plan nu onherroepelijk. Tegen het bestemmingsplan is vorig jaar augustus beroep ingesteld en lag het project lange tijd stil. Nu de gemeente in het gelijk is gesteld, kan het bouwproject doorgaan. Het gaat om 37 zelfbouwkavels en 6 sociale huurwoningen van Goed Wonen.

Wethouder van Zeeland is blij met de uitspraak van de Raad van State: “De Rips heeft al langer de wens om meer woningen te bouwen. Met de bouw van deze woningen krijgt de woningvoorraad in De Rips een flinke impuls. Ze hebben er lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat het sein nu definitief op groen staat.”

Start bouw

Na de bouwvakvakantie start de gemeente met het bouwrijp maken van de grond. Ook de verkoop van de kavels wordt weer in gang gezet. Het nieuwbouwplan heeft de naam ‘Gagelhof’ gekregen.

Gagel oftewel Myrica Gale is een struik is die rond 1900 in de Peel voorkwam op venige natte, zure grond op heidevelden.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties