Zakelijke rekeningen vergelijken: hier kun je op letten

Tegenwoordig open je binnen 20 minuten een zakelijke rekening voor je bedrijf. Dit klinkt ideaal, maar hoe weet je welke bank het beste bij jouw bedrijf past? Het vergelijken van zakelijke rekeningen kan helpen met het maken van een passende keuze.

 

Verschillende banken 
Het openen van een zakelijke rekening kan via verschillende banken. Er is echter een verschil tussen traditionele banken en Neobanken. Traditionele banken zijn banken die vestigingen hebben door het hele land. Om een zakelijke rekening te openen, wordt er vaak gevraagd om naar kantoor te komen. Neobanken werken volledig online en hebben geen kantoor dat je kunt bezoeken. Bij een Neobank worden de aanvragen automatisch beoordeeld, waardoor je binnen een korte tijd aan de slag kunt met je zakelijke rekening.

Is gratis beter?
Er zijn dus verschillen tussen traditionele banken en de Neobanken, maar ook de kosten kunnen sterk variëren. Zo betaal je vaak maandelijks of jaarlijks een vast bedrag. Daarbij zijn er ook banken waar je een gratis rekening kunt openen. Deze gratis rekeningen zijn momenteel erg populair. Het kan namelijk aantrekkelijk zijn om weinig tot geen kosten te hebben, maar blijft het hier ook bij? Wanneer je gebruik maakt van een gratis rekening, proberen banken jou alsnog een betaald pakket te verkopen. Wanneer je hiermee akkoord gaat, kunnen de kosten hoog oplopen en dit is natuurlijk niet ideaal. Tevens hebben de meeste ZZP’ers baat bij een betaalde rekening. Een betaalde rekening biedt vaak een goede service en meer veiligheid. Gratis banken hebben namelijk geen bankvergunning en dit betekent dat je geld onveilig is. Revolut is echter een uitzondering, daar is je geld wél veilig.

 

Gebruiksvriendelijkheid
Het is goed om rekening te houden met de maandelijkse kosten. Het is echter zo dat het niet bij de maandelijkse kosten blijft. Banken brengen vaak een klein bedrag in rekening wanneer er een transactie wordt gedaan. Daarnaast is het ook goed om niet alleen te kijken naar de kosten van het eerste jaar, maar ook het tweede jaar. De starterskortingen kunnen als aantrekkelijk worden beschouwd, maar uiteindelijk gaat het om het bedrag wat je de jaren erna betaald. Naast de kosten, is gebruiksvriendelijkheid natuurlijk van belang. Als een bank gebruiksvriendelijk is, kun je er vaak terecht met al je vragen en kunnen zij jou te hulp schieten waar dit nodig is. Vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken? Bij sommige banken krijg je een creditcard. Dit kun je altijd meewegen in je keuze.
.

 

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties