Zaterdag brandweerwedstrijd in Bakel

Brandweer Bakel is op zaterdag 23 april gastheer van de ABWC hoofdklassewedstrijd brandweer. Zes brandweerploegen uit de regio strijden deze dag via een levensecht en spectaculair scenario om de prijzen.

Iedere ploeg krijgt hetzelfde scenario waarbij de jury beoordeelt welke ploeg dit het beste en snelste oplost. Omdat het een hoofdklassewedstrijd is, is deze ‘Multi’ van opzet. Dit betekent dat een groot incident wordt nagespeeld waarbij de samenwerking tussen politie, ambulance en andere hulpdiensten van groot belang is. Zowel het scenario als de plaats waar zich dit in Bakel afspeelt is nog geheim zodat de spelende ploegen niet vooraf weten wat ze voor de kiezen krijgen.

De brandweer bereidt zich door oefenen en wedstrijden voor op incidenten die zich kunnen afspelen in de werkelijkheid. Geïnteresseerden kunnen naar de kazerne van Brandweer Bakel komen, aan De Brakke 4. Van daaruit wordt iedereen naar de wedstrijd begeleid.

De starttijden van de spelende brandweerploegen zijn: 08:00 uur Mierlo, 09:30 uur De Beerze, 10:45 uur Valkenswaard, 12:45 uur Gemert, 14:00 uur Heeze, 15:15 Oirschot.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 28, 29 en 30 maart 20:00 uur.

Raadsvergadering 13 april 19:30 uur.

Advertenties