ZO KIES JE ALS ONDERNEMER DE JUISTE LEVERANCIERS

Van groothandels en vakbeurzen tot fabrikanten en producten: als je horecaondernemer bent, dan kun je op allerlei manieren je assortiment inkopen. Op je leveranciers kunnen rekenen en vertrouwen is natuurlijk cruciaal als je een bedrijf runt. Waar moet je op letten bij het kiezen van je leveranciers? En hoe weet je of een partij kwalitatief en betrouwbaar levert? Hier vind je 3 tips voor het kiezen van geschikte leveranciers. Ook vertellen we wat je aan zakelijke verzekeringen, zoals een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers, hebt.

TIP 1: BEPAAL WAT JE BEDRIJF NODIG HEEFT

Ga bij het kiezen van een leverancier niet alleen op je onderbuikgevoel af. Breng ook in kaart wat de behoeften van je onderneming zijn. Koop bijvoorbeeld niet zomaar een keukenapparaat in, maar denk na over wat je ermee wil doen. Over welke technische specificaties moet het apparaat beschikken? En komt deze investering ook op de lange termijn nog van pas, of wil je in de toekomst juist automatiseren?

Goed om te weten: als ondernemer is het verstandig om de grootste financiële risico’s af te dekken. Vooral als je deze niet zelf kunt dragen. Zo is het slim om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers (aov) af te sluiten. Hiermee ben je ook bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een fatsoenlijk inkomen.

TIP 2: GA VOOR LOKALE LEVERANCIERS

Klanten zijn kritisch en willen graag kwaliteit op hun bord. Op een duurzame manier, als het kan. Werk daarom samen met leveranciers in de buurt. De levertijden zijn korter en de producten een stuk verser. Als je zaak staat voor kwaliteit en duurzaamheid, dan zullen je klanten vanzelf bereid zijn om daarvoor te betalen.

Goed om te weten: heb je een conflict met je leverancier en komen jullie er samen niet uit? Schakel dan een jurist in via je rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers. Deze kan je professioneel juridisch advies geven en helpen met het oplossen van het conflict.

TIP 3: CHECK REFERENTIES EN VERGUNNINGEN

Met leveranciers ga je vaak een langdurige samenwerking aan. Daarom is het belangrijk dat je voor een partij met goede referenties kiest. Vraag aan collega’s in de horeca met welke partijen zij graag in zee gaan. Lees de online reviews en beoordelingen van de leveranciers. En weet ook dat je de vergunning en accreditatie van belangrijke controles gewoon mag opvragen en inzien. Zo kun je controleren of het bedrijf wel aan alle voedselveiligheidsnormen voldoet.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 14 december 19:30 uur.

Advertenties