3-Nations BMX Cup in Ahnatal (Duitsland)

In de Duitse plaats Ahnatal vonden zaterdag 30 juni en zondag 1 juli de eerste twee wedstrijden plaats om de 3-Nations BMX Cup. Deze competitie bestaat uit totaal zes wedstrijden die georganiseerd worden door Duitsland, België en Nederland. In België zijn de wedstrijden in Peer op 31 augustus en 1 september en in Nederland worden deze georganiseerd op 21 en 22 september in Uithoorn.

Voor zaterdag hadden vier deelnemers van het Talent BMX Team uit Handel zich ingeschreven voor deelname aan deze wedstrijd. Sam Meijer uit Boekel en Jur van Brussel uit Handel, beiden uitkomend in de klasse Boys 13/14 jaar, Julie van den Ham uit Venlo in de klasse Girls 11/12 jaar en Isa van der Velden uit Ospel  die rijdt in de klasse Girls 15/16 jaar. Jur moest genoegen nemen met plaats zeven en was dus uitgeschakeld voor verdere deelname. In de halve finale kwam Sam een met een vijfde plek een plaatsje tekort om verder te gaan. De Girls Julie en Isa deden het vandaag uitstekend. De halve finale wisten zij in hun klasse winnend af te sluiten en waren dus ook geplaatst voor de grote finale. Op een kansrijke positie liggend kwam Julie, door het wegglijden van het voorwiel, ten val en eindigde nu op de achtste plaats. Heel jammer!! Isa, de hele dag al heel sterk rijdend, wist ook in de grote finale als eerste over de streep te komen en sloot deze dag dus af met een klinkende overwinning. Fantastische prestatie van Isa in dit internationale gezelschap.

Zondag werd het team aangevuld met Bas Verhagen uit St. Oedenrode en Finn van Brussel uit Handel en beiden komen uit in de klasse Men 17+. Finn werd in de achtste finale met een vijfde plek uitgeschakeld. Verder bereikten allen de halve finale. Hierin werd Jur met een zesde plaats uitgeschakeld en Bas werd na een matige start zevende. Toch drie rijders die de grote finale wisten te halen. Sam eindigde hierin na een valpartij als achtste, Isa als tweede en een prachtige overwinning in haar klasse was er voor Europees kampioene Julie van den Ham.

Een zeer belangrijke volgende wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap, dat op 7 juli wordt georganiseerd door FCV Wycross in Wijchen.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties