Over ons

In 1988 begonnen we als Lokale Omroep Gemert, onder de ‘roepnaam’ Gemert Centraal. In eerste instantie verzorgden we alleen radio-uitzendingen, maar al na twee jaar, in 1990, werd de zender versterkt met de Kabelkrant en TV. Na de samenvoeging van de gemeenten Gemert en Bakel, op 1 januari 1997, werd onze naam veranderd in Omroep Centraal Gemert-Bakel.
In februari 2022 werd de omroep door de toen twee resterende bestuursleden achter de rug van de medewerkers om verkwanseld aan de lokale omroep van Laarbeek. De vrijwilligers van Omroep Centraal besloten unaniem om daar niet in mee te gaan en zij richtten een nieuwe vereniging op: Omroep Centraal TV. Wel waren we de zendmachtiging kwijt, en waren zodoende aangewezen op de social media. Het voordeel daarvan was dat het aantal kijkers dat we bereikten – en nog bereiken – enorm groeide.

In maart 2023 besloten gemeenteraad en College van B&W het NLPO te adviseren de zendmachtiging weer aan ons toe te kennen, en zo geschiedde. Na de verplichte periode waarin zienswijzen en bezwaarschriften konden worden ingediend door Omroep Peelrand, en daarna de administratieve rompslomp met de diverse providers, zijn we sinds 1 augustus 2023 ook weer op het tv-scherm te zien, KPN kanaal 1304, Caiway en Delta Fiber kanaal 12, ODIDO Kanaal 879 en Ziggo kanaal 48.

Nieuws om 9:00, 13:00, 17:00 en 21:00 uur. 

Specials om 11:00, 15:00, 19:00 en 23:00 uur.

Omdat wij uitsluitend tv-uitzendingen maken, en de NLPO ook radio-uitzendingen eist, zijn wij ondanks alles wat er is gebeurd toch een voorlopige radio samenwerking met Omroep Peelrand aangegaan; zij verzorgen de radio, waarbij de nieuwsberichten ook Gemert-Bakels nieuws bevatten.

U kunt onze live-uitzendingen, onze nieuwsberichten, onze agendaberichten  en onze films dus zien op de genoemde tv-kanalen, maar ook op https://omroepcentraal.tv en verder zijn wij te vinden op YouTube en op Facebook.

Omroep Centraal TV is altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers voor kabelkrant, TV en radio. Voor opleiding wordt gezorgd. U kunt contact opnemen via ons contact formulier op deze website.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties