Succesvolle deelname Talent BMX Team aan NK fietscross in Wijchen.

Op zondag 7 juli werd het Nederlands Kampioenschap fietscross In Wychen verreden. Acht leden van het Talent BMX Team uit Handel namen deel.

Voor de 16-jarige zeer goed rijdende Finn van Brussel waren de manches in de Sportklasse 17/14 jaar wat te zwaar. Jur van Brussel (Boys 14 jaar) en Pieter van Lankveld (Sportklasse 17/24 jaar) eindigden in de halve finale op de vijfde plaats en konden niet door naar de volgende ronde.

Niet minder dan vijf leden van het team wisten via de kwalificatieronden door te dringen tot de grote finale en voor al deze vijf leden was er dan ook nog eens een podiumplaats. Een derde plaats kon genoteerd worden voor Sven Pennings (Boys 15 jaar) en eenzelfde plaats werd behaald door Bas Verhagen (Sportklasse 17/24 jaar). Een hele mooie strijd werd er in hun klasse ook geleverd door Isa van der Velden (Girls15/16 jaar) en Sam Meijer (Boys 13 jaar).Beiden wisten een hele mooie tweede plaats op te eisen in de grote finale. Het vijfde lid van het team die in de grote finale uitkwam was Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar). De zeer sterk rijdende Julie kwam als eerste over de finish. Met dit resultaat mag de regerend Europees kampioene zich nu ook Nederlands kampioene noemen. Een fantastische prestatie van Julie. Julie mocht ook nog de Nederlandse kampioenschapstrui aantrekken.