De Beweegtuin: een plek om te bewegen en te ontmoeten

Op maandagochtend 1 juli bezocht wethouder Wilmie Steeghs de beweeggroep die wekelijks actief is in de beweegtuin achter de Ruijschenbergh in Gemert. Een groeiende groep ouderen komt hier iedere maandagochtend samen voor hun gezondheid, maar vooral ook voor de gezelligheid.

De beweeggroep werd ruim twee jaar geleden gestart door Tijn van Lankvelt. Namens Negen organiseerde hij destijds fitheidstesten in Gemert. Ouderen die het advies kregen om meer te bewegen, werden direct uitgenodigd voor een laagdrempelige sportgroep. De onlangs geopende beweegtuin bleek de ideale locatie hiervoor.

Na een half jaar werd de beweeggroep geleidelijk overgedragen aan twee vrijwilligers, Nelly van Oijen en Marlise Zeldenrust. Anderhalf jaar later staan zij nog steeds iedere maandagochtend met veel bevlogenheid klaar om met de ouderen te bewegen. Hierbij krijgen ze ondersteuning van enkele actieve deelnemers. Dit is ook nodig, want ‘zien bewegen, doet bewegen’, waardoor de groep inmiddels is uitgegroeid tot 30 vaste deelnemers. Opsplitsen is voorlopig nog niet aan de orde, omdat “de groep daar veel te hecht voor is”, aldus Nelly.

Meer dan bewegen
Tijdens het bezoek sprak wethouder Steeghs met verschillende deelnemers. Hieruit bleek dat, hoewel bewegen belangrijk is, het onderlinge contact en het kopje koffie achteraf misschien nog wel belangrijker zijn. Er worden nieuwe contacten gelegd die ook na de maandagochtend voortduren. Verschillende mensen gaan samen eten, nemen elkaar mee naar andere activiteiten en vinden steun bij elkaar wanneer dat nodig is. Onlangs werd zelfs duidelijk dat twee deelnemers via de beweegtuin de liefde bij elkaar hebben gevonden.

De Beweegtuin is daarmee niet alleen een plek om fysiek actief te blijven, maar ook een plek waar sociale banden worden gesmeed en versterkt.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties