Zondag 21 juli koningschieten Gruun schut

Op zondag 21 juli zal het St. Antonius en St. Sebastianusgilde afscheid nemen van het huidige koningspaar Jan en Toos van Katwijk. Na twee mooie maar intensieve koningsjaren is het weer tijd om te gaan schieten om een nieuw koningspaar.

Deze belangrijke Gildedag zal in de ochtend beginnen met een Koningsmis in de St. Janskerk te Gemert. Hierna zal het gilde traditiegetrouw een bezoek gaan brengen aan de St. Antoniuskapel aan de Deel, waar naast een geldoffer ook een bedankje wordt uitgesproken aan de kapelbewaarders.

Na dit bezoek wordt er samen met het zustergilde St. Joris, de rit gemaakt naar het Ridderplein waar het schieten zal aanvangen.

Om 14.15 zal er begonnen worden met de traditionele handelingen, waarna er eerst nog rond 14.30 geschoten zal worden om de drie zilveren koningskruisen. Heeft u onlangs een lot gekocht bij een gildebroeder? Dan maakt u hiermee kans op een van de drie prijzen!

Om 16.00 zal de strijd losbarsten om de nieuwe koning van het gilde. Wie schiet het verlossende schot en laat de vogel vallen? Deze schutter kiest vervolgens een koningin en samen zullen ze de komende twee jaren het gilde versterken als een waardig koningspaar.

Omstreeks 18.00 zal deze huldiging plaatsvinden en om 19.00 is er de mogelijkheid tot het feliciteren van het nieuwe koningspaar.

Bent u ook aanwezig op deze spannende Gildedag? Voor de kinderen zal er een mooi springkussen aanwezig zijn, dus wie weet tot dan!

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties