Juridische obstakels bij aanleg natuurbe­graaf­plaats

Juridische problemen staan nu de voortgang van de plannen voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in Gemert-Bakel weer in de weg. Het voorstel was namelijk om de termijn, waarbinnen kandidaat-ondernemers zich met hun plannen kunnen melden aan de balie van het gemeentehuis, met enkele maanden te verlengen. Maar dat is juridisch geen verstandige zet, zo blijkt nu.

Het voorstel om de sluitingstermijn voor het indienen van 15 juli op te schuiven tot ergens in de herfst, komt van de Dorpspartij in de gemeenteraad en krijgt de steun van een meerderheid in de raad.

De reden daarvoor is dat er ook enkele kleine ondernemingen in Gemert-Bakel zijn die serieuze interesse hebben om een natuurbegraafplaats te beginnen. Zij zijn pas vrij recent op de hoogte geraakt van de mogelijkheid om suggesties in te dienen en van de bijbehorende sluitingstermijn, en komen daardoor in tijdnood.

De vraag die daarom op tafel lag, was of het wel verstandig is om over te gaan tot uitstel, maar men heeft besloten dat toch niet te doen. Dat betekent in principe dat er nu drie concrete plannen op tafel liggen voor de aanleg van de twee toegestane natuurbegraafplaatsen in Gemert-Bakel. Van de politiek mag er een zo’n begraafplaats komen op het grondgebied van de voormalige gemeente Gemert en eentje in het gebied dat tot 1998 deel uitmaakte van de gemeente Bakel-Milheeze-Rips.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 17 Oktober 19:30 uur.

Advertenties