Mexico vernoemt prijs naar pater Frans van der Hoff

Een opmerkelijk eerbetoon voor pater Frans van der Hoff uit De Rips. In Mexico reikt men dit jaar voor het eerst een nationale duurzaamheidsprijs uit die de naam draagt van de Nederlandse bedenker en medeoprichter van Fairtrade en Max Havelaar-koffie.

Het is de zuidelijke deelstaat Oaxaca, waar Van der Hoff jarenlang vertoefde, die de prijs uitlooft voor mensen en organisaties in het Latijns-Amerikaanse land die zich inzetten voor biologische landbouw. Afgelopen februari overleed hij er op 84-jarige leeftijd in het dorp Ixtepec.

Fairtrade Nederland zegt ‘bijzonder trots’ te zijn op de erkenning. Van der Hoff was een van de grondleggers van de internationale Fairtrade beweging, waarbij arme boeren in het Zuiden via onder meer een extra premie beter betaald krijgen voor koffie, bananen en andere producten.

Omroep Centraal TV maakte in 2018 opnamen van het gouden priesterjubileum van Frans van der Hoff; dit jaar zonden wij een In Memoriam uit. Beide opnamen zijn nog steeds via YouTube te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=dW6AXvQVZPc Gouden priesterjubileum Frans van der Hoff 20 mei 2018

https://www.youtube.com/watch?v=3SuYyMmlWaE In Memoriam Frans van der Hoff 18 februari 2024

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties