Heilig lof bij de veldkapel van het Boerenbondsmuseum

Op zondag 25 augustus vindt bij de veldkapel van de Heilige Gerlacus aan het karrenspoor het jaarlijkse Heilige Lof plaats.

Een Heilig Lof, ook wel bekend als Lofzang of Lofdienst, is een speciale gebedsdienst in de katholieke kerk. Het was het een manier om de gemeenschap samen te brengen in een gezamenlijke daad van devotie en vroomheid.

Het Heilig Lof bij de Veldkapel is ter ere van de Heilige Gerlacus, beschermheilige van het vee. Het kerkkoor uit De Mortel is aanwezig om de dienst muzikaal te begeleiden.

Tentoonstelling Brabantse klederdracht

Verder is er deze middag speciale aandacht voor onze permanente tentoonstelling van Brabantse klederdracht. In het schoolgebouw bij het museum is een uitgebreide collectie van Brabantse poffers en mutsen die een uniek inzicht geven in de mode van die tijd. Deze collectie benadrukt de diversiteit en de rijke decoraties van de Brabantse klederdracht en toont aan hoe kleding werd gebruikt om sociale status, persoonlijke mijlpalen en culturele identiteit uit te drukken.

Elk kledingstuk in het museum vertelt een verhaal over de levenswijze, de ambachten en de tradities van het Brabant van weleer. De tentoonstelling is mede samengesteld uit de collectie van Fien van Berlo – Braks (overleden in 2010) en is door Erfgoed Brabant als uniek getypeerd. De moeite waard om zelf eens te komen bewonderen.

Muziek deze middag wordt verzorgd door Mondharmonicaorkest de Luchthappers. Dit orkest uit Nuenen speelt in lokale verzorgingshuizen en bij ouderenverenigingen. Hun repertoire omvat bekende binnen- en buitenlandse hits, compleet met zangboekjes. Kom gerust luisteren.

Het museum is 25 augustus open van 13u tot 17u.

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties