Hulp- en overheidsdiensten getroffen door grote storing

Woensdag 28 augustus zijn de veiligheidsregio’s in Brabant getroffen door een grote storing. De hulpdiensten in de drie regio’s communiceerden daarom deels ‘op de ouderwetse manier’ via portofoons. Ook elders in het land hebben hulp- en overheidsdiensten netwerkproblemen.

Een gedeelte van C2000, het communicatiesysteem van de hulpdiensten zoals brandweer, ambulance en politie, had een storing zodat ze niet konden communiceren met de meldkamer. De rest van C2000 werkt volgens de woordvoerder nog wel.

Bijna alle landelijke hulpdiensten melden woensdagochtend soortgelijke problemen. Noodnummer 112 is wel gewoon bereikbaar. Naast hulpdiensten zijn ook veel overheidsdiensten getroffen. De landelijke storing is het gevolg van een storing op het Defensienetwerk. Daarom had ook de luchthaven van Eindhoven moeilijkheden. Deze is voor een deel van Defensie.

DigiD had eveneens last van de storing. Daardoor kunnen mensen online onder meer geen afspraak meer maken voor een vaccinatie tegen het coronavirus.

Bron: Omroep Brabant

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties