Scholen zamelen weer elektr(on)isch afval in

Op 9 september start de E-waste Race van Blink! Tijdens de E-waste Race gaan leerlingen van tien verschillende basisscholen uit verschillende gemeenten op een leuke en leerzame manier aan de slag met het inzamelen van elektrisch afval. De leerlingen krijgen les over ‘E-waste’ en het belang van gescheiden inzameling, circulariteit en consuminderen. Naast de interactieve gastlessen is er ook een wedstrijdelement aan de E-waste Race gekoppeld. Leerlingen kunnen punten verzamelen met het uitvoeren van verschillende opdrachten, zoals het inzamelen van zoveel mogelijk oude en kapotte elektrische apparaten, het repareren van elektrische apparaten bij het Repair Café en het onder de aandacht brengen van ‘E-waste’ in de pers. De basisschool met de meeste punten wint!  

In de huidige consumptiemaatschappij met veel elektrische apparaten in combinatie met schaarste van grondstoffen wordt hergebruik en recycling des te belangrijker. Het doel van de E-waste Race is om op een leuke, leerzame en gemakkelijke manier elektrische apparaten te hergebruiken of om waardevolle grondstoffen uit de elektrische apparaten te recyclen. Het creëren van bewustwording over circulariteit en de inzamelacties zorgen ervoor dat de E-waste Race bijdraagt aan een circulaire economie. Dat maakt de E-waste Race tot een groot succes!

In gemeente Gemert-Bakel doen twee basisscholen mee: ’t Einder in Gemert en De Klimboom in De Rips. Zij krijgen op 3 oktober te horen wie de winnende school is en de prijs in ontvangst mag nemen.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 19 september 19:30 uur.

Advertenties