Koor You Name It al 25 jaar aan het zingen

Het koor, dat op 2 en 3 november te horen is tijdens jubileumconcerten, begon als een zanggroepje met acht min-of-meer-familieleden, op initiatief van Jeanne van Ansem en haar zus Ingrid. Aanleiding was de soundmixshow op televisie waaraan dorpsgenoot en neef Paul de Corte in 1999 deelnam. Met flink wat bekenden zijn ze daar toen om aan te moedigen nog met een bus naar toe geweest.

De Corte werd benoemd tot muzikaal leider en de groep groeide in 25 jaar uit tot een flink koor van 29 mannen en vrouwen. Vanwege zijn eigen muzikale carrière stopte de zanger later als leider en werd opgevolgd door Hans Kuijpers en daarna Martin Verduijn. Inmiddels hanteert De Corte de baton weer zelf.

Veel van de leden zingen ook niet van notenschrift. Hij krijgt het repertoire toch goed aangeleerd door alle partijen zelf in te zingen. Als hulpmiddel zet hij overal pijltjes als het omhoog of omlaag gaat. Onderkant formulier

Het is heel gevarieerd maar wel allemaal pop wat de klok slaat. Nummers van 20-25 jaar geleden maar ook hedendaagse muziek. Popkoor You Name It uit Milheeze zingt het allemaal en zit – anders dan de meeste koren – in een groeistuip.

Het koor heeft regelmatig optredens. In het voorjaar was er een optreden in Zeilberg. In december zingen ze bij de kerstboom en in maart is er een korendag waar de groep aan deelneemt. Voor nu ligt de focus op het jubileumconcert. Daar wordt You Name It begeleid door een eigen combo en zingen alle leden met een headset. Het wordt een echt luisterconcert, met name voor de pauze. Na de pauze is het wat informeler. De bar gaat dan open en het publiek kan meezingen.

Het concert wordt gehouden op 2 november (20.30 uur) en 3 november (14.30 uur) in De Schans. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tankstation Van Kessel en via younameitmilheeze@gmail.com.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 17 Oktober 19:30 uur.

Advertenties