Kinderboekenweek Gemert-Bakel: krantenkleren

In het kader van de Kinderboekenweek lagen kranten op woensdag 9 oktober verspreid over alle tafels én de vloer tijdens de activiteit ‘modeontwerper voor één dag’. Er liepen 26  modeontwerpers rond. Allemaal meiden tussen de 7 en 12 jaar oud die hun creativiteit de vrije loop lieten gaan. Naast tassen, jurken en topjes van kranten, waren er ook kettingen van schuursponsjes.

Een boek ‘Een jurk met zakken’ van Lily Murray en Jenny Lovlie, waarin het hoofdpersonage graag een jurk wil die zakken heeft, is de inspiratie geweest voor de activiteit van Bibliotheek de Lage Beemden. Zo kwamen ze tot kleding knutselen met kranten, met als kers op de taart de rode loper. Verspreid door de bibliotheek werd er aan de mooiste kledingstukken gewerkt.

Terwijl de rode loper wordt uitgerold worden de ouders, broertjes, zusjes en kennissen verzocht om even een eindje verderop te gaan staan, omdat de kinderen willen dat hun outfits nog héél even een verrassing blijven. Wanneer het zo ver is, poseren de meiden op de leukste manieren voor de fotograaf die speciaal voor de catwalk langskwam.

De foto’s van de catwalk zijn tot na de herfstvakantie te bewonderen in de Bibliotheek in Gemert.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 17 Oktober 19:30 uur.

Advertenties