Succesvolle deelname in Erp van het Talent BMX Team uit Handel

De vierde en laatste wedstrijd om het BMX Regiokampioenschap Zuid is zondag 20 oktober verreden in Erp. De organiserende club was FCC Wheels waarvan ook leden van het Talent BMX Team lid zijn.

Zo’n wedstrijddag bestaat uit open klassen die bestaan uit boys en girls in twee verschillende leeftijdsgroepen waarbij de dagleeftijd bepalend is in welke klasse je ingedeeld wordt en verder de licentieleeftijdsklassen die bepaald wordt door de leeftijd die je hebt op 31 december van het lopende jaar.
De behaalde punten van vier wedstrijden minus één telt voor de eindstand in de Regio Zuid competitie.

In de open klasse werd door zes leden deelgenomen en in de eigen klasse waren dat er zeven.

Het resultaat in de open klasse was een succes voor Sven Pennings (14/15 jaar) met een eerste plaats. Tweede plaatsen werden behaald door Sam Meijer (12/13 jaar) en Bas Verhagen (16 jaar en ouder). Isa van der Velden (14/15 jaar) eindigde op de zesde plek in de grote finale. Julie van den Ham moest als 12 jarige strijden in de klasse 12/13 jaar en moest nu tevreden zijn met de zesde plaats in de halve finale.
Van de zeven deelnemers in de licentieleeftijdsklassen werden maar liefst vier fietscrossers eerste in hun klasse t.w. Julie van den Ham (Boys 11 / Girls 12 jaar), Isa van der Velden (Women 14 jaar en ouder), Sven Pennings (Boys 15 jaar) en Bas Verhagen (Men 17 jaar en ouder). Met veel voldoening konden zij terugkijken op een geslaagde deelname aan deze wedstrijddag. Een derde plaats was weggelegd voor Sam Meijer (Boys 13 jaar) en een vijfde plaats was er voor Finn van Brussel (Men 17 jaar en ouder). Dex van Brussel (Boys 11 / Girls 12 jaar) plaatste zich via drie manches en een halve finale ook voor de grote finale waarin hij achtste werd. De eindstand in deze competitie was als volgt: Eerste plaats en kampioen in afdeling Zuid voor Julie van den Ham en voor Sven Pennings. Ook een hele mooie eindstand was voor Bas Verhagen met een tweede plek.

Dit was dan de laatste wedstrijd in Zuid van het BMX-seizoen 2024. De resultaten mochten er dit jaar zeker zijn. In het Nederlandse kampioenschap voor clubs werd ondanks dat het Talent BMX Team maar met acht crossers aanwezig kon zijn waarbij de puntentelling voor de beste twaalf crossers telde wist het team toch nog een keurige 14e plaats te scoren van 53 deelnemende verenigingen. Bij het individuele Nederlands Kampioenschap in Wijchen werden maar liefst vijf podiumplaatsen bereikt. Een eerste plaats en dus Nederlands kampioene Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar), een tweede plaats voor Isa van der Velden (Girls 15/16 jaar), eveneens een tweede plaats voor Sam Meijer (Boys 13 jaar) en twee derde plaatsen voor Sven Pennings (Boys 15 jaar) en Bas Verhagen (Sportklasse 17/24 jaar). Ook het Europees kampioenschap in Verona (Italië) was succesvol. Een eerste plaats en dus Europees kampioene Julie van den Ham in de klasse Girls 12 jaar terwijl Pieter van Lankveld vijfde werd in de Cruiserklasse 17/14 jaar. Isa van der Velden bereikte een mooie achtste plek bij de Girls 15 jaar. Tijdens het Wereldkampioenschap in Rock Hill (USA) was het een behoorlijke deceptie voor Pieter van Lankveld en Bas Verhagen, Na het verrijden van drie manches werd de wedstrijd in hun klasse Men 17/24 jaar gecanceld vanwege uitgebroken noodweer en werd het toernooi voor hen ook niet meer verder afgewerkt wat bijzonder balen was voor deze twee BMX-ers. Jammer maar het was niet anders.

Maar nu weer op naar het volgende seizoen !!!!!!