Amnesty schrijfactie 11 december 2024

Op 10 december 1948 heeft de algemene vergadering van de Verenigde Naties de Internationale verklaring van de Rechten van de mens aangenomen. Ieder jaar rond 10 december staat Amnesty International hierbij stil, met de organisatie van een heel grote internationale schrijfactie.

Dit jaar werd in Gemert geschreven in de aula van het Macropedius College. Door heel veel leerlingen en een aantal bezoekers van buitenaf zijn in totaal 374 brieven geschreven voor diverse vervolgde  mensenrechtenactivisten in verschillende landen, en bijna 100 kaarten naar hen verstuurd.

Wethouder Willeke van Zeeland gaf het goede voorbeeld, door als een van de eersten een voorbeeldbrief over te schrijven. De trouwe schrijfabonnees bleven niet achter. Vanuit hun huiskamer schreven zij ruim 450 brieven, en verstuurden 115 kaarten.

Amnesty Gemert-Bakel kan terugkijken op een geslaagde actie. Omdat er vanuit heel Nederland en wereldwijd duizenden brieven zijn geschreven bestaat er een grote kans dat de vervolgde activisten op een eerlijke en menswaardige manier behandeld zullen worden.

Dat Ahmed Mansoor, blogger uit de Verenigde Arabische Emiraten, zijn vrijheid terugkrijgt. Dat de rechten van Aborigines in Australië beschermd worden. Dat Rocky Myers, een Amerikaanse man met een verstandelijke beperking, niet wordt geëxecuteerd.

Amnesty blijft strijden voor eerlijke behandeling van onschuldig veroordeelde en vervolgde mensenrechtenactivisten.

Meer weten? Kijk dan eens op gemert-bakel.amnesty.nl

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties