Berry van Oort overleden

Woensdagavond 21 februari 2024 is Berry van Oort op 76-jarige leeftijd rustig overleden. Van Oort heeft enorm veel voor de amateurmuziek in Gemert en daarbuiten betekend.

Hij was van 1972 tot 2006 directeur van de Gemertse muziekschool. Onder zijn leiding groeide de school uit tot een hoogwaardig instituut met 1100 leerlingen. Bij zijn afscheid in 2006 ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Ook was hij in zijn werkzame leven dirigent van talloze muziekverenigingen, waaronder 26 jaar van het Gemertse kerkkoor van Sint Jan, en was hij tevens 13 jaar dirigent van het jeugdorkest van harmonie Excelsior uit Gemert en 16 jaar van het A-orkest van die vereniging. Door zijn initiatief ontstond het jaarlijkse kerstconcert en een klassikale volwassenenopleiding voor blazers.

In 1970 ontving hij als eerste de zilveren dirigeer­staf op het prestigieu­ze Wereldmu­ziek­con­cours in Kerkrade. Hij was als dirigent ook werkzaam bij diverse muziekverenigingen in andere plaatsen, zoals Helmond, Veldhoven en Beek en Donk. Met al ‘zijn’ verenigingen beleefde hij succesvolle jaren en had hij meerdere radio-uitzendingen.

Van Oort laat een vrouw, zoon en drie kleinkinderen achter. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties