Bladkorven

Vanaf maandag 16 oktober plaatsen medewerkers van de gemeentelijke onderhoudsdienst de eerste bladkorven op locaties waar de gemeentebomen hun blad het eerste laten vallen.

Zijn de bladeren van deze bomen gevallen, dan worden de bladkorven geplaatst op locaties waar ze nodig zijn. De gemeente beschikt over 210 bladkorven. Op dit moment zijn alle korven in gebruik. Er zijn niet meer korven beschikbaar. Deze bladkorven worden geleegd met een bladzuigwagen.

Uitsluitend voor blad
Het is de bedoeling dat er uitsluitend bladeren van de gemeentebomen in de korven worden gedeponeerd. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven gestort wordt, kan de bladzuiger deze niet ledigen.

Bladeren ophalen
Vanaf maandag 23 oktober rijdt er dagelijks een zuigwagen voor het ophalen van blad door onze gemeente. In onderstaand schema kun je zien wanneer de zuigwagen in jouw wijk aanwezig is:

Maandag:       Leegmaken bladkorven in Elsendorp, Handel, Gemert en de Mortel

Dinsdag:        Opzuigen bladhopen in Gemert

Woensdag:    Opzuigen bladhopen in Bakel en Milheeze

Donderdag:    Opzuigen bladhopen in Elsendorp, Handel, De Rips en de Mortel

Vrijdag:           Leegmaken bladkorven in De Rips, Milheeze en Bakel

Senzer gaat van maandag tot en met donderdag bladhopen klaar leggen voor de zuigwagen. Je kunt daar je blad bij leggen. Het blad wordt dan volgens bovenstaand schema opgeruimd.

Zelf een bladkorf maken
Ook kun je zelf van gaas een bladkorf maken en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen waar de bladzuigwagen makkelijk bij kan. Houd hierbij rekening met de verkeersveiligheid. Je kunt de bladkorf melden bij de gemeente en als de zuigwagen er goed bij kan, wordt deze leeggemaakt.

Gebruik je groene container
Blad mag natuurlijk ook in de groene container. Je hoeft hiervoor niets extra te betalen.

Einde bladruimen
Vanaf week 51 gaan we de korven weer opruimen. Het meeste blad is dan weer van de bomen.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties