Bloembollen voor de Vondellaan!

In het eerste weekend van oktober wordt voor het eerst het Nationale Bloembollenweekend gehouden. Deze actie heeft als doel om het planten van biologische bloembollen in het najaar te promoten en te zorgen dat hommels en bijen in het voorjaar voldoende voedsel hebben.

Aan de Vondellaan zijn we een week eerder alvast begonnen en zijn op vrijdag 29 september ruim 18.000 biologisch geteelde narcissen de grond in gegaan!

In de brede groenbermen onder de grote platanen tussen de rotonde aan het Kruiseind en de Willem de Haasstraat zijn een aantal stroken met een mengsel van verschillende soorten narcissen aangeplant. Ruim 18.000 stuks biologisch geteelde bloembollen kunnen hier komend voorjaar tot bloei komen.

Bloembollen leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Vroeg in het voorjaar vinden vliegende insecten zoals hommels en bepaalde soorten bijen en vlinders hier hun voedsel. Op geschikte plaatsen in het openbaar groen worden dan ook mengsels van biologisch geteelde bloembollen toegepast. Niet alleen goed voor de biodiversiteit maar ook nog eens prachtig om te zien natuurlijk!

Plant je ook mee?

Door nu biologische bloembollen te planten, help je insecten zoals bijen en hommels in het voorjaar aan voldoende voedsel. De maanden oktober en november zijn de perfecte maanden om aan de slag te gaan in de tuin! Voor iedere tuin, bloembak of geveltuintje zijn geschikte bloembollen te vinden, zoals blauwe druif, sneeuwklokje en krokus. Ga nu aan de slag en geniet komend voorjaar van de vrolijke bloei.

Kijk voor meer informatie op: https://steenbreek.nl/bloembollenweekend/ of https://plantmee.nl/

Wist je dat: Oktober compostmaand is?

Ook dit jaar is oktober weer ‘compostmaand’. Dus: duik jij de komende weken de tuin in? Haal dan gratis compost op de milieustraat. Deze actie loopt tot en met 31 oktober.

Kijk voor de actuele openingstijden van de milieustraat op mijnblink.nl/milieustraat-gemert-bakel.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 4 juni 19:30 uur.

Commissievergadering 18,19 en 20 juni 19:30 uur.

Advertenties