Buurtsuper Diederikstraat sluit eind september

De buurtsuper behoort tot een uitstervend ras en ook de Spar aan de Diederikstraat, de winkel van Adrie en Paul, is vanaf 30 september aanstaande voltooid verleden tijd. Het gaat hen aan het hart, maar ze hebben dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaan nu andere dingen doen. Boeken lezen, misschien bij de Zonnebloem, tijd doorbrengen met de kinderen en kleinkinderen. Ze kunnen nu ook samen op vakantie, dat kon vroeger niet, de winkel bleef open.

De oma van Adrie, Diena Brouwers, begon in 1919 in de Voorhaag een klein kruidenierswinkeltje met vooral snoep. Later werd het een slagerij en weer later kwamen daar groenten en fruit bij. Zonen en dochters kwamen in de winkel. In 1956 werd de winkel in de Diederikstraat gestart; de winkel werd groter. Tot het van lieverlee de winkel werd die we allemaal kennen. Een buurtsuper, waar ook gebuurt kon worden.

Op 30 september gaat de deur definitief op slot. Wie afscheid wil nemen, kan op 29 september terecht bij de vrijblijvende inloop van 17.00 tot 20.00 uur in het dartcafeetje van Cafetaria De Cilinder schuin tegenover de winkel.

Omroep Centraal TV loopt halverwege september nog een paar dagen mee in de winkel. De beelden zult u later zien op onze website, YouTube en op tv.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties