Collectieve aanvullende zorgverzekering voor minima

Iedereen die in Nederland woont, is verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. Een aanvullende verzekering is een keuze. Heb je een laag inkomen? Dan kun je gebruik maken van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV). Deze verzekering bij zorgverzekeraar CZ kan voordelig voor je zijn:

  • door de uitgebreide dekking.
  • doordat er geen medische selectie is.
  • door de collectiviteitskorting.
  • omdat de gemeente bijdraagt aan de premie.

Je kunt deelnemen als je voldoet aan enkele voorwaarden, zoals een maximale inkomensgrens. Dat is een inkomen tot 120% van de voor jou geldende bijstandsnorm. 

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld 1-7-2022Jonger dan de AOW leeftijdOuder dan de AOW leeftijd
Alleenstaande€ 1216€ 1357
Echtpaar/samenwonend€ 1738€ 1843

Bijstandsnormen (veranderen weer per 1 januari 2024)

Meer informatie

Wil je meer informatie over de premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering? Kijk dan op de website GezondVerzekerd.nl. Daarop vind je ook een keuzehulp.

Met vragen over de zorgverzekering kun je terecht bij de CZ via telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen

Wil je je zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef je dan op vóór 31 december 2023 via GezondVerzekerd.nl. Aanmelden is eenvoudig. Je moet wel je netto inkomen opgeven, dus hou een loonstrookje van deze of vorige maand bij de hand.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Maak dan een afspraak voor het formulierenspreekuur van Lumens in het gemeentehuis. Lumens is tot 15 december iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 040-2193300 (keuzemenu: kies 3). Je kunt ook mailen naar: lumens@gemert-bakel.nl, je wordt dan teruggebeld voor het maken van een afspraak.  

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties