College wil aanpak gevaarlijke kruising

Het gemeentebestuur komt begin volgend jaar met een voorstel om de verkeersveiligheid op de kruising Lodderdijk-Doonheide-Handelseweg-Scheiweg in Gemert te verbeteren. Die toezegging doet verantwoordelijk wethouder Martien Bankers namens het college.

In de huidige situatie moet verkeer dat uit de Doonheide komt voorrang verlenen aan het weggebruikers die vanuit de Lodderdijk, Handelseweg en Scheiweg de kruising oprijden. Dat leidt tot verwarring, irritatie en vergroot de kans op ongelukken. “Ik ben het eens met de kritiek van inwoners dat de verkeerssituatie gevaarlijk is”, zegt Bankers. “Ik ga samen met onze verkeerskundige kijken, hoe we dit op kunnen lossen. Een mogelijkheid is om er weer een gewone voorrangskruising van te maken, waarbij de Lodderdijk en de Handelseweg doorgaand zijn en de Doonheide niet langer een uitrit is”.

Afgelopen maandagavond gebeurde er een ongeval op de kruising. Hoewel het ongeluk volgens Bankers niet het gevolg was van de onduidelijke voorrangssituatie, werd er veel gereageerd op het 112-bericht dat door het Gemerts Nieuwsblad online was gezet. Volgens de critici is de situatie op de kruising onduidelijk en daardoor gevaarlijk.

De vraag wordt ook vaak gehoord waarom de rotonde ter plaatse is weggehaald, terwijl deze juist een maatregel was om de veiligheid te waarborgen en om de vaart uit het verkeer ter plaatse te halen.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties