Controle hondenbelasting 2023

Vanaf maandag 4 september start de controle hondenbelasting. In opdracht van de gemeente heft en int Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) hondenbelasting. De komende maanden zijn de controleurs op pad om te controleren of het juiste aantal honden is geregistreerd.

Wie zijn de controleurs?

De controleurs zijn in dienst van Legitiem BV. Zij kunnen zich legitimeren met een identiteitspasje van Legitiem. De controles worden de komende maanden uitgevoerd in Oss, Deurne, Gemert-Bakel, Asten en Someren. Per gemeente wordt ongeveer een derde van alle adressen gecontroleerd.

Wat gebeurt er als je niet thuis bent?

Als je niet thuis bent, laat de controleur informatie achter over hoe je een hond kunt registreren. Ook bij adressen waar al hondenbezit geregistreerd is, kan een controleur langskomen.

Moet je verplicht aangifte doen?

Iedereen die één of meerdere honden houdt, is verplicht hiervan bij BSOB aangifte te doen. Heb je dat nog niet gedaan? Dan kun je dat doen via het digitale loket van BSOB, de Digitale Balie.

Heb je nog vragen?

Kijk dan op www.bs-ob.nl voor antwoord op de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag of opmerking? Bellen met BSOB kan op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur op 088-5510000.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties