De Fuse heeft oogje op Jeugdhuis Bakel

Komende vrijdag kan iedereen nog één keer een ouderwetse Fuse-avond beleven. Het jongerencentrum aan de Dorpsstraat in Bakel opent dan voor de laatste keer de deuren. Daarmee komt een einde aan een woelige periode, waarin de gemeente en het Fuse-bestuur niet tot overeenstemming konden komen over een nieuwe plek voor de Fuse-activiteiten.

De gemeente heeft Fuse voorgesteld om de jeugdsoos en het jongerenwerk tijdelijk onder te brengen in Round Up. De zaal aan de Van de Poelstraat ligt midden in het centrum, is per direct beschikbaar en voor het doel geschikt. Jeugdsoos Place To Be, voor de jeugd van 10 tot 15 jaar, zou daar een plek kunnen krijgen, en ook het jongerenwerk voor de jeugd onder 18 zou daar tijdelijk onderdak kunnen vinden.

Maar volgens het bestuur van Fuse ziet niemand dat bij De Fuse zitten. De mensen die Place To Be organiseren willen zich niet bezig hoeven houden met een gebouw, ze willen gewoon een leuke avond voor de jeugd organiseren.

En voor achttienplussers zou geen plaats meer zijn. Daarom heeft De Fuse de door de gemeente aangewezen plek in de Round Up afgewezen. Stichting Fuse gaat zelf op zoek naar een locatie waar ook 18+ activiteiten kunnen plaatsvinden. De gemeenteraad besloot al eerder dat de 18+ activiteiten van stichting Fuse niet meer gefaciliteerd worden door de gemeente.

Thijs Rutten van Fuse erkent dat Bakel niet heel dik bezaaid is met geschikte plekken. Hij noemt het Jeugdhuis aan de Bernhardstraat als mogelijke optie. Maar daarvoor zijn nog gesprekken en overleg nodig.

Bron: Gemerts Nieuwsblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties