De Gerarduskerk – ca. 50 appartementen

Begin 2024 verwachten we te starten met de transformatie van de Gerarduskerk. Met respect voor het verleden en de typische kerkelijke elementen, bouwen we in de kerk een woongebouw. Het moet een plek worden voor wonen, zorg én ontmoeten. De Gerarduskerk diende van oudsher al als ‘ontmoetingsplaats’ voor de wijk. De mogelijkheid om als (buurt)bewoners elkaar te blijven ontmoeten is een belangrijk gegeven in de herontwikkeling van de kerk.

Voor de bouwvakvakantie van 2023 hebben we de omgevingsvergunning aangevraagd. In het laatste kwartaal van dit jaar gaan we het gebouw ontmantelen, zodat we in het eerste kwartaal van 2024 kunnen beginnen met de transformatie van de kerk naar een woongebouw. Dit is een groot project dat zeker 1-1,5 jaar duurt.

Gezamenlijke voorzieningen
Naast zo’n 50 appartementen voor een- of tweepersoonshuishoudens zorgen we ook voor gezamenlijke ruimtes. Samen met een werkgroep van toekomstige huurders beslissen we hoe we hier invulling aan geven. Denk hierbij aan een gezellige woon/eetkamer, gezamenlijke wasserette en tuin. Maar natuurlijk ook opbergruimte en/of een fietsenstalling.

Hoe ziet jouw ideale appartement eruit?
Dit is een uniek project. Een werkgroep van toekomstige huurders denkt niet alleen mee over de gezamenlijke voorzieningen en ruimtes. Zij denken ook mee over de indeling van de appartementen. Maar ook over de vraag, hoe wil jij hier wonen en hoe wil je samen met de buren leven? Samen met de architect gaan we hiermee aan de slag. 

Het Ripspark
De herontwikkeling van de Gerarduskerk is onderdeel van de herinrichting en -ontwikkeling van een groter plangebied met de naam Het Ripspark.  Dit plan strekt zich uit tot en met de appartementen aan de Drossard de la Courtstraat, waar tijdelijk Oekraïense vluchtelingen zijn gehuisvest. Op de plek van deze oudere appartementen komen twee nieuwe woongebouwen van elk 10 appartementen voor één- (of twee) persoonshuishoudens.

Ruimte voor groen
Tussen en rondom de woongebouwen komt volop groen. De begraafplaats blijft behouden. Deze wordt meegenomen in de (her)inrichting van het groen. Natuurlijk zorgen we dat er daarbij voldoende ruimte over blijft om te parkeren.

 Bron: website Stichting Goed Wonen

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties