De heer André Meulendijks uit Gemert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Michiel van Veen reikte op donderdag 11 juli een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer André Meulendijks uit Gemert. Dat gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer Meulendijks, ter gelegenheid van zijn pensioen, bij zorgorganisatie Stichting Land van Horne in Weert.

Tijdens de afscheidsreceptie sprak de burgemeester de aanwezigen toe. Hierbij riep hij de heer Meulendijks naar voren. De heer Meulendijks was sinds 1988 werkzaam bij Land van Horne, als Specialist Ouderengeneeskunde, Manager medische dienst en Eerste geneeskundige.

De inzet van de heer Meulendijks voor het specialisme van ouderengeneeskunde is baanbrekend. Hij heeft de samenwerking gezocht met professionals uit alle aandachtgebieden

van de zorg en een actieve rol gehad bij het opzetten en (door)ontwikkelen van diverse gespecialiseerde behandelteams/afdelingen, om de positie van kwetsbare ouderen en de ouderengeneeskunde te versterken. Ook heeft hij zich er enorm voor ingespannen om nieuwe specialisten op te leiden. Nederland vergrijst en deze expertise is hard nodig om de juiste zorg en aandacht te kunnen bieden aan iedereen die steeds ouder en zorgbehoevender wordt.

Daarnaast heeft de heer Meulendijks 15 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor Stichting Resocialisatie Ouderen in het Roemeense Titu. Hij heeft zich ingezet voor een waardig onderkomen voor deze doelgroep, een goed functionerend bejaardentehuis. De heer Meulendijks is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties