De Sprenk in De Mortel geeft lessenkruidengeneeskunde

‘Verbeter je leefstijl, word Herborist’ staat op de website van Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel. De Sprenk is opgericht door Max en Gidy Niessen, en inmiddels heeft Maartje Niessen de organisatie overgenomen. Zij geven een Herboristenopleiding, over de wereld van kruiden en natuurlijke geneesmiddelen.

In 1998 startte Gidy met een eenjarige cursus over gezondheidbevorderende planten.. Ze ontwikkelde zelf cursusmateriaal en werkte met kleine groepjes. De studenten wilden echter steeds meer zodat er ook een twee- en driejarige opleiding volgden.

,,Op een gegeven moment zijn we samen gaan werken met Helicon (groen onderwijs in Helmond), al bleven de studenten gewoon het hele jaar hier komen”, vertelt Max. De Sprenk groeide door en na 25 jaar is het een volwaardig opleidingscentrum voor natuur- en kruidengeneeskunde geworden met jaarlijks meer dan honderd cursisten. Die komen uit het hele land en zelfs uit België. Zij leren tincturen te maken, oliën, zalfjes, siropen, likeuren en huidverzorgers met kruiden erin, die problemen als eczeem en droge huid kunnen aanpakken.

Er zijn twaalf docenten die allemaal hun eigen specialiteit hebben, variërend van aromatherapie tot koken met kruiden en planten. Natuurlijk is er plaats voor theorie maar er wordt vooral ook veel in de enorme tuin gewerkt. Kruiden en planten voelen, zien en ruiken.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties