Dertig-kilometerweg in De Rips is vooralsnog te duur

Het is vooralsnog te duur om de Ripsestraat en de Oplooseweg in De Rips om te bouwen tot een dertig-kilometerweg. Want deze doorgaande weg verkeersveiliger maken, komt de gemeente Gemert-Bakel op een rekening van 800.000 euro te staan.

Dat forse bedrag heeft het gemeentebestuur niet zo maar op de plank liggen, aldus wethouder Willeke van Zeeland (CDA). Bovendien zijn burgemeester en wethouders aan het werken aan een nieuwe mobiliteitsvisie.

Vooruitlopend daarop worden er al wel tijdelijke maatregelen genomen op het deel van de weg in de bebouwde kom die De Rips, het kleinste Gemert-Bakelse kerkdorp, verbindt met Oploo in het noorden.

Het gaat daarbij om het aanbrengen van een aantal zogenoemde ‘straatjuweeltjes’: wegversmallingen waarbij paaltjes op de weg worden geplaatst zodat tegemoet komend autoverkeer elkaar voorrang moet verlenen. Inclusief het plaatsen van die wegversmallingen komen de kosten uit op zo’n 10.000 euro. Dat geld kan worden geput uit het budget dat door het gemeentebestuur opzij is gezet voor maatregelen die genomen worden vanwege die wijkschouwen, onder de noemer ‘Kijk in de wijk’.

Bron: Eindhovens Dagblad

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Raadsvergadering 27 juni 16:00 uur.

Raadsvergadering 4 juli 19:30 uur.

Advertenties