Diplomazwemmen ABC Gemertse Watervrienden

Op zondag 23 juni  was weer het afzwemmen voor het ABC zwemdiploma. Er is de afgelopen maanden weer hard gewerkt door iedereen. 72 kandidaten mochten aan het publiek laten zien dat ze zwemvaardig waren voor een van de drie diploma’s.

Om 13.00 waren de 29 kandidaten voor het A-diploma aan de beurt en zij deden goed hun best om alle opdrachten naar alle tevredenheid af te ronden. Het niveau van de kandidaten was goed, maar hier en daar moet er nog wel wat aan de conditie worden gewerkt. Nadat er een enkele kandidaat nog een onderdeel mocht overdoen, kwam het verlossende woord dat alle kandidaten geslaagd waren. Onder luid applaus en het speciale lied “Ik heb mijn diploma A“ verlieten de kinderen het bad om te gaan omkleden en het felbegeerde diploma in ontvangst te mogen gaan nemen. Deze groep is met het A-diploma vaardig in de normale zwembaden zoals ook het bad van Fitland.

Om 14.00 waren de 26 kandidaten voor het B-diploma aan de beurt. Het niveau was duidelijk een stuk beter en je kon goed zien dat de kinderen al weer extra meters hadden gemaakt. Met elk diploma worden de opdrachten uitgebreider en moeten ze dan ook meer banen of een zwaardere opdracht uitvoeren. Het diplomazwemmen verliep ook hier vlotjes en uiteindelijk mochten 25 kandidaten het diploma B na afloop in ontvangst nemen. De kandidaten van deze groep kunnen zich nu ook uitstekend redden in een bad met uitdagingen, zoals een wild waterbaan of golfslagbad.

De 17 kandidaten voor het C-diploma begonnen om 15.00 met het volle programma. Een aantal banen met kleding en regenjas, en een groot aantal banen in de normale badkleding om te laten zien dat ze de conditie hebben en zich ook in openwater zoals bijvoorbeeld de Rooije Plas of het Hemelrijk kunnen redden. Ook hier waren alle kandidaten met een ruime voldoende geslaagd. Met het C-diploma op zak ben je verzekerd dat je jezelf kunt redden in alle Nederlandse wateren, behalve de daar waar stroming is zoals in de grotere rivieren en de zee. Voor deze situaties, waar gevaarlijke stroming kan optreden, kan het zelfs voor de meest geoefende zwemmer gevaarlijk zijn.

Ook deze editie van het diplomazwemmen is weer goed verlopen en het team van de Watervrienden kan terugkijken op een mooie dag met allemaal blije kinderen en trotse familieleden. Deze kinderen kunnen door de ouders met een gerust hart in het zwembad worden losgelaten, zij zijn vaardig en kunnen zich zelf redden in het water.

Diploma A:

Gavin Adel, Aiman Ademi, Rowan van den Berk, Davy Van Den Biggelaar, Julia Chrzan, Michael Dejen Okubu, Puck van Dooren, Railey Ferket, Sally Hamcho, Sara Hartmans, Jayden Heijmans, Levi Hommersom, Beau Janssen, Zakhar Kahaniuk, Mohammed Khanos, Niek van Lieshout, Sophie   Maandag, Maddy Manders, Nika Penninx, Lizzy Reekers, Liam Reekers, Senna Reijnders, Lissa Roos, M’Ballou Sano, Lamar Shekh Ali, Jalissa Steinbach, Liza Stypka, Owen Tunderman, Jop Verbakel


Diploma B:

Omaymah Ademi, Athar Ahmed, Fay van Bragt, Elke van den Broek, Vik Brouwers, Mex Couwenberg, Tess van Dam, Even Dejen Okubu, Bryan van Dijk, Naomy Ferket, Angelito Giese, Mayla Heijmans, Milou Hommersom, Ahmad Kalyesubula, Mokhles Khanos, Adam Killisli, Joy Kivits, Sophie Maas, Meran Mohamed, Jamia Namata, Faraja Nikuze, Jonas van Oort, Danaë Penninx, Esra Taskin, Gwen  Verheijen

Diploma C:

Meryem Ben Rouba, Yarano van der Burgt, Djayra van der Burgt, Ilke Dijsselbloem, Vieve van Dooren, Sjors Egelmeers, Siem Van Erp, Guus Hendriks, Cas van Hoeij, Jessy Kleijngeld, Siep Kramer, Lavand  Mohammed, Suze Raaijmakers, Mustafa Hasan Taskin, Yara Verbakel, Milana Virko, Karima Yusuf Hasan

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Commissievergadering 3, 4 en 5 september 19:30 uur.

Advertenties