Diplomazwemmen ABC Gemertse Watervrienden

Op zondag 4 februari was het de beurt aan 53 kinderen om af te zwemmen voor het ABC zwemdiploma. We zien dat de huidige groep kandidaten die afzwemmen nog steeds last heeft van een nasleep van de Corona-periode waarbij er 2 jaar niet is gezwommen. Ook de komende periode zullen we nog invloed hiervan terugzien en hopelijk is dit in 2025 helemaal verdwenen.

Om 13.00 waren de 17 kandidaten voor het A-diploma aan de beurt en onder toeziend oog van de examinatoren werd er enorm de best gedaan om alles zo goed mogelijk uit te voeren. De aanwezige familieleden keken nauwlettend toe op de verrichtingen van de zwemmers. Mooi was het om na de proeven alle blijde gezichtjes te kunnen zien toen iedereen geslaagd bleek te zijn voor het diploma/certificaat.

Om 14.00 waren de 15 kandidaten voor het B-diploma aan de beurt. Uiteindelijk kon ook bij deze groep iedereen opgelucht ademhalen toen het verlossende woord werd uitgesproken dat alle kandidaten waren geslaagd voor het diploma/certificaat.

Al voordat het 15.00 was, zaten de C-kandidaten al te popelen om te mogen beginnen met het examen. Voor het diploma C moeten er behoorlijk wat afstanden gezwommen worden en ook diversen opdrachten van bekwaamheid af worden gelegd. Maar als je dan ook het felbegeerde C-diploma in ontvangst mag nemen ben je een echte waterrat. Met het C-diploma op zak ben je ervan verzekerd dat je jezelf kunt redden in alle Nederlandse wateren, behalve die waar stroming is zoals in de grotere rivieren en de zee. Na het welbekende watertrappen was het voor deze groep ook duidelijk dat alle kandidaten met het diploma/certificaat naar huis gingen.

Voor het team van de Watervrienden weer een mooie dag met allemaal blije kinderen en trotse familieleden. Deze kinderen kunnen door de ouders met een gerust hart in het zwembad worden losgelaten, zij zijn vaardig en kunnen zich zelf redden in het water.

Foto: trotse bezitters Diploma A

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties