Doe je mee Samen Heerlijck Duurzaam?

In oktober geven we aandacht aan de duurzame initiatieven en mogelijkheden die we in onze gemeente hebben. Kom eens langs en kom erachter dat duurzaamheid geen verzamelnaam hoeft te zijn maar dat je door concrete en relatief simpele aanpassingen een stap richting een duurzamer leven kunt zetten. Dit alles doen we samen onder de noemer van ‘Samen Heerlijck Duurzaam’.

Wat is er te doen?

Scholenacties

Verschillende scholen in de gemeente geven extra aandacht aan het thema duurzaamheid. Zo is Kindcentrum Kleinerf op 11 september al gestart met hun project rondom afval. Kinderen gaan aan de slag met duurzame kunstwerken en het scheiden van afval. De resultaten hiervan zijn op vrijdag 13 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur te bewonderen op locatie.

Kindcentrum De Bakelaar is op 2 oktober gestart met een statiegeld-actie waarvan de opbrengst wordt gebruikt om hun schooltuin te verduurzamen. Op woensdag 1 november staat de feestelijke opening op de planning.

Naast deze twee scholen sluiten de leerlingen van locatie Doregraaf van het Commanderij College ook aan. Zij openen op donderdag 12 oktober hun school zodat bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur hun expo kunnen bekijken. Loop rond en zie prachtige insectenhotels gemaakt tijdens de basis+klas (leerlingen van groep 7 van de basisschool), neem deel aan de missies van de First Lego League over duurzame energiebronnen en geniet tussen 12.30 en 14.00 uur van een vers duurzaam soepje gemaakt door de leerlingen van het praktijkonderwijs.

Als vierde haakt ook Kindcentrum SBO Petrus Donders aan. Ook zij gaan aan de slag met bewustwording over afvalscheiding. Denk bijvoorbeeld aan knutselen met afval, Gemert schoon prikken en het beste duurzame idee van Petrus Donders.

Maak gebruik van het gratis Energie inloopspreekuur van EnergieHuis Slim Wonen

Naast deze verschillende scholenacties kun je ook langs gaan bij een van de spreekuren van het EnergieHuis Slim Wonen. De energiecoaches geven je graag deskundige en gratis voorlichting over het verduurzamen van je woning. Super fijn, nu de frissere maanden er weer aan komen. Je vindt hen op zaterdag 7 oktober in het Parochiehuis in Bakel en op 14 en 28 oktober in De Eendracht in Gemert. De coaches zijn op afspraak aanwezig tussen 10.00 en 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.energiehuisslimwonen.nl/gemert-bakel.

Duurzame Huizenroute

Heb je al een idee over hoe je jouw woning kunt verduurzamen, maar wil je eens bij iemand anders binnen kijken om te zien hoe zij het hebben aangepakt? Dat komt goed uit! Op zaterdag 28 oktober kun je deelnemen aan de Duurzame Huizenroute. Enthousiaste woningeigenaren in en rondom gemeente Gemert-Bakel delen hun ervaringen zodat ook jij voorbereid aan de slag kunt. Alle deelnemende woningen vind je op www.duurzamehuizenroute.nl.

Heb jij ervaring met het isoleren van jouw huis, een warmtepomp of een andere klimaatvriendelijke maatregel? Deel je verhaal en meld jouw woning aan als voorbeeld bij de Nationale Huizenroute via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 De Tocht Toer

Ook kun je, wanneer je hierover van de gemeente een brief hebt ontvangen, de hele maand oktober (en daarna) deelnemen aan de Tocht Toer. Tijdens deze toer gaan deskundige klussers aan de slag om jouw woning tochtdicht te maken.

Samen Heerlijck Duurzaam!

Dus: doe jij mee samen heerlijck duurzaam? Deel je verhaal en foto’s met de hashtag #Samenheerlijckduurzaam

Gemeente Gemert-Bakel

Livestreams

Volgende Live Uitzending:

Heel Gemert Danst 12 april 20:00 uur.

Historische optocht 21 april 14:00 uur.

Advertenties